Handgemaakte Chawan - Ceremoniele Matcha Kom

Vorige Artikel 8 van 8
€ 30,00 (inclusief 21% btw)
Het artikel is uitverkocht.

Deze lichte en verfrissende thee wordt bereid in Kyoto vanaf het eerste zachte jonge blad van het seizoen, geoogst op het hoogtepunt van hun smaak in de late lente. De bladeren worden kortstondig gestoomd, gerold en gekoeld door het speciale Japanse Sencha-proces. Vervolgens onmiddellijk verpakt om te verzegelen in hun frisse smaak en aroma.

De traditionele Japanse praktijk, die meestal niet elders wordt aangetroffen, van stomende groene theebladeren onmiddellijk na het plukken bewaart hun unieke eigenschappen. Dit stomen, ook wel het Sencha-proces genoemd, vindt plaats binnen 24 uur na het oogsten en remt de enzymactiviteit die oxidatie veroorzaakt, waardoor de thee zijn heldere smaragdgroene bladkleur behoudt en de voedingswaarde behoudt.

Kook water en laat het een minuut afkoelen voordat u het theezakje giet. Laat een theezakje per persoon 1-2 minuten in kokend water infunderen. Losse thee: Plaats 1 volle theelepel theebladeren per kopje in een theepot. Kook water en laat afkoelen voor een minu. Op een koele, droge plaats bewaren.

 

 

Specificatie Omschrijving
Gewicht 400 gram

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.

Hier vindt je onze Marktkraam in Amsterdam

© 2018 - 2021 Ik Lust je Rauw | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel